Renovering

De regler och riktlinjer som finns för vad du får och inte får göra i din lägenhet är utformade efter säkerhets- och byggtekniska faktorer. Tänk på att du hyr och inte äger din lägenhet. Om du renoverar själv ska arbetet utföras på ett yrkesmässigt sätt, rätt materialval, snyggt och ordentligt gjort.


Målning & tapetsering

Du kan få måla om och tapetsera väggarna på egen bekostnad. Viktigt är att använda färger och material som hyresgäster i allmänhet kan godta och förändringen får inte vara extrem. Målning på tapeter, skåpluckor, lådor, fönster och dörrar är inte tillåtet. Tak och element får endast målas vita.


Badrum

Vi tillåter inga förändringar i badrum och toalett eftersom dessa utrymmen kräver specialistkunskap. Det är inte heller tillåtet att borra i kakel/våtrumsmatta för uppsättning av exempelvis badrumsskåp och handdukshängare, eftersom fuktspärren kan förstöras och ge upphov till fuktskador. Använd självhäftande krokar istället.


Lägenhetens utrustning

Om du plockar bort köksluckor, hatthylla, innerdörrar eller annat som tillhör lägenhetens utrustning, ska du spara det så att lägenheten kan återställas till ursprungligt skick den dag du väljer att flytta. I annat fall kan du bli ersättningsskyldig för vad det kostar att återställa lägenheten.


Lägenhetens planlösning

Du får inte göra några förändringar av lägenhetens planlösning som till exempel att sätta upp mellanväggar för att dela av rum eller riva en vägg för att få större yta. Det är inte heller tillåtet att bygga om köket till annan standard.


El

Vi som fastighetsägare är ansvarig för alla fasta elinstallationer i fastigheten. Du får inte på egen hand utföra elarbeten i lägenheten. Ett misstag kan få stora konsekvenser.